ClaimsCheck

Beoordeel Verzekeringsclaims van Mobiele Telefoons

 • Stop verzekeringsfraude op het moment van claimen.
 • Voorkom het verhandelen van telefoons voordat de claim is afgehandeld.
 • Verbeter het terugvinden van mobiele telefoons.

Bestrijd verzekeringsfraude met real-time toestelinformatie op het moment van een claim en deel op eenvoudige wijze de informatie met dienstverleners, politie, handelaren en verzekeraars. Bescherm jezelf door te voorkomen dat eigen telefoons zonder toestemming na het claimen verkocht kunnen worden.

Waarom ClaimsCheck nodig is

Frauduleuze verzekeringsclaims van mobiele telefoons is big business en lucratief voor criminelen. Op het moment van claimen moet je vast kunnen stellen of de status van het toestel overeenkomt met het verhaal van de indiener van de claim. Als claimer zegt dat de mobiele telefoon gestolen is, moet je kunnen controleren of de telefoon als gestolen staat opgegeven - dat is immers wat eerlijke indieners van een claim zouden doen.

...

Is het verstrekte IMEI- of serienummer daadwerkelijk van het type toestel dat geclaimd wordt? Is de telefoon mogelijk al verkocht (door de indiener zelf)? Heeft een andere verzekeraar wellicht een belang?

Dit zijn cruciale vragen op het moment van claimen en het is essentieel om beter geïnformeerd te zijn dan de crimineel wanneer je fraude vermoedt.

ClaimsCheck voorziet in deze informatie vanuit haar integratie met ReciperoXS’ Ecosysteem. Het geeft toegang tot systemen die gebruikt worden door:

 • Overheid en Politie (Stopheling en UK Politie NMPR)
 • Detailhandel en Operators (StockWatch en FraudWatch)
 • Reparateurs, recyclebedrijven en inruilbedrijven, retourstroomdienstverleners (Digitaal Opkopersregister en Telefooncheck)
 • Tweedehands handelaren (Telefooncheck)
 • Inschrijvingen in openbare registers (Immobilise)
 • Andere verzekeraars (ClaimsCheck)

Wat weet ClaimsCheck van handelsactiviteiten af?

ClaimsCheck heeft toegang tot ReciperoXS‘ Ecoysteem. Een onderdeel van dit systeem is een samenwerking van duizenden handelaren die onze diensten gebruiken om daarmee te voorkomen dat eigendommen ver/gekocht worden. Ook online partners en tienduizenden individuele kopers op veilingen en gelinkte verkoopsites waarschuwen ons voor handelsactiviteiten.

Bedenk dat - wanneer je een claim vordert - het artikel van jou is. Wellicht hoef je het artikel niet terug te vinden, maar je wilt in ieder geval weten of degene die de claim heeft ingediend dezelfde persoon is die het probeert te verkopen. ClaimsCheck ™ geeft die informatie.

Gebruiksvoordelen

ClaimsCheck™ kan aangeboden worden via een webinterface of - wat gebruikelijker is - via integratie met systemen die claims afhandelen.

 • Zorg dat je beter bent geïnformeerd dan criminelen.
 • Profiteer van handelsomgevingen en politie-informatie.
 • Proactieve monitoring detecteert fraudepatronen ook na een claim.
 • Nauwkeurige vergelijking van relevante data met andere verzekeraars.
 • Voorkom handel van - bij de verzekering geclaimde - telefoons.
 • Het gebruik van ClaimsCheck™ informeert proactief naar handelaren toe en kan je ook op andere gerelateerde handelsactiviteiten wijzen.

 

Ongeëvenaarde data bronnen

ReciperoXS verzamelt data van ontelbare bronnen inclusief die van consumenten, retailers, verzekeraars, industrieorganen, politie en operators. Iedereen draagt op zijn beurt bij aan het ReciperoXS Diefstal Reductie Systeem.

Continue geüpdatet is ReciperoXS vermaard om het leveren van de meest uitgebreide en actuele databronnen van zijn soort.

Interesse?

Neem contact met ons op en ontvang gratis en zonder enige vorm van verplichting, een analyse van claims uit het verleden.

Lever ons serienummers en datum van claim aan en wij tonen aan hoe ClaimsCheck geld bespaart en fraude detectie verbeterd.

Kantoor Nederland: +31 (0) 70 219 99 99

Kantoor Engeland: +44 (0) 1453 853520

Verkoop: support@reciperoxs.nl

 

ReciperoXS werkt samen met:

Accreditatie

Terug naar het begin

© ReciperoXS 2000-2017 · Privacy en Cookies · Voorwaarden