ModelCheck

Realiseer besparingen en verbeter processen door op IMEI- of serienummer gebaseerde merk- en modelcheck.

Bij het verwerken van een verzekeringsclaim, reparatie, inruil of garantie is het essentieel te weten dat het toestel waar het om gaat, correct geïdentificeerd is.

Je hebt het unieke IMEI- of serienummer nodig om de telefoon door alle processen te volgen, maar ook om te verifiëren dat het model dat bij het opgegeven nummer hoort, daadwerkelijk klopt.

Onovertroffen bron aan informatie over merk en model.

Device Model

ReciperoXS' Ecosysteem wordt ook gebruikt door detailhandelaars en producenten van consumentenelektronica. Dit zorgt voor een enorme hoeveelheid informatie over mobiele telefoons en andere apparatuur. Dit geeft ons een onovertroffen en betrouwbare bron van toestelmerken en modellen gekoppeld aan IMEI- en serienummers.

Door deze data te analyseren en een weging van het bronmateriaal toe te passen heeft ReciperoXS, naar wij denken, de meest accurate en betrouwbare service om IMEI- en serienummers te koppelen aan modellen.

Onze gegevens worden constant geüpdatet en gecontroleerd, inclusief de borging dat nieuwe toestellen snel toegevoegd worden nadat ze op de markt zijn gekomen. Van groot belang daarbij is ook dat gewerkt wordt met de door de fabrikant gebruikte namen in plaats van productcode.

Betrouwbare modelvalidatie door gebruik van IMEI- en serienummers

Met de altijd en overal aanwezige mobiele telefoons, zijn veel van de praktijksituaties vooral gefocust op de toestellen. Slechts weinig verzekeringsmaatschappijen gebruiken voorafgaand aan een claim het IMEI- of serienummer van een telefoon. Verzekeringsmaatschappijen hebben normaal gesproken een proces verbaal nodig voor de telefoon die is verloren of gestolen en moeten weten dat deze geblokkeerd is.

De verzekeringsmaatschappij kan wanneer het serienummer wordt gecheckt met ModelCheck, controleren of het model van de telefoon dat geclaimd wordt inderdaad het model is dat gebruikt werd. Eenzelfde proces is van doorslaggevend belang bij reparatie, garantie of vervangingsdiensten.

Gebruiksvoordelen

  • Eenvoudige online inruil, reparatie of garantieclaimprocessen.
  • Voor toestellen met meerdere IMEI- of serienummers kan ModelCheck vaak ook kleur en grootte van het geheugen aangeven; beide eigenschappen kunnen de prijs beïnvloeden.
  • Resultaten zijn gebaseerd op de meest uitgebreide en up-to-date informatie.

 

ModelCheck

Hoge snelheid, hoge beschikbaarheid

Zoals alle ReciperoXS diensten is ModelCheck een hoge snelheid, hoge beschikbaarheid web service.

Dit maakt het voor de websites van onze klanten makkelijker om claimafhandeling en magazijn systemen te integreren in ModelCheck, op een transparante wijze met maximale efficiency.

Interesse?

Neem met ons contact op om je zakelijke wensen in kaart te brengen.

Gratis en geen obligate proefperiodes.

Kantoor Nederland: +31 (0) 70 219 99 99

Kantoor Engeland: +44 (0) 1453 853520

Verkoop: support@reciperoxs.nl

 

ReciperoXS werkt samen met:

Accreditatie

Terug naar het begin

© ReciperoXS 2000-2017 · Privacy en Cookies · Voorwaarden