ReciperoXS Nieuws & Pers

ReciperoXS genereert met haar diensten regelmatig belangrijk en vermeldenswaardig nieuws of persberichten met betrekking tot ReciperoXS.

 

Kopers op Marktplaats doen massaal een Telefooncheck

3 december 2015

Met vertrouwen een tweedehands mobiel kopen met Telefooncheck

DELFT - Na een ‘Wees gewaarschuwd’-advertentie van Telefooncheck op Marktplaats.nl, werden er massaal checks gedaan op Telefooncheck.nl. Marktplaats verkoopt tweedehands elektronica, waarbij vooral mobiele telefoons vaak worden aangeboden. De advertentie van Telefooncheck wees de kopers erop dat veel tweedehands smartphones gestolen, verloren of geblokkeerd kunnen zijn en dat ze beter een internationale check kunnen doen voor ze overgaan tot aankoop. Zo weten de kopers zeker dat de mobiel die zij willen kopen, niet gestolen of verloren is, maar ook bijvoorbeeld of deze telefoon het wel of niet doet in het buitenland.

Wie via Marktplaats spullen koopt, loopt het risico dat de nieuwe aankoop gestolen is. De meest gestolen telefoon is de iPhone 5 en laat dit nou ook net een mobieltje zijn dat vaak te koop wordt aangeboden op Marktplaats. Voor wie er 100% zeker van wil zijn dat een telefoon niet gestolen of verloren is, kan een Telefooncheck uitvoeren. Wanneer je een check doet, krijg je een uitgebreid rapport over de geschiedenis van de mobiele telefoon. Zo weet jij direct of de informatie over het toestel klopt, of hij opgegeven is als gestolen of dat het een verloren telefoon betreft. Mocht er nu toch iets aan de hand en wordt dit na de check bekend in het systeem, dan krijg je een alert.

Uit de advertentie van Telefooncheck is gebleken dat er veel behoefte is aan een plek om te controleren. Nadat de advertentie met de titel ‘Tweedehands telefoon kopen? Doe eerst een gratis check’ online werd geplaatst, kwamen al vrij snel de eerste checks binnen. Na een dag waren dit er al ruim 100, waarbij het in een aantal gevallen telefoons betrof waarmee iets aan de hand was.

Telefooncheck is onderdeel van ReciperoXS en maakt gebruik van het ReciperoXS’ Ecosysteem.

 

Telefoon kopen? Met één check gerustgesteld.

6 Juli 2015

Brits ecosysteem voor controle op mobieltjes komt naar Nederland

DELFT - Wat als u met één check kunt zien dat een mobieltje niet is gestolen, niet geblokkeerd of een namaak is. Dat koopt met een stuk meer vertrouwen. Of dat u als verkoper kunt aantonen dat het apparaat met een gerust hart gekocht kan worden: verkoopt een stuk gemakkelijker. In Groot-Brittannië en de Verenigde Staten is dit al jaren gebruikelijk. Kopers en verkopers van gebruikte elektronica voeren een check uit als zij spullen kopen of verkopen. Binnenkort kan dit ook in Nederland.

Om dit mogelijk te maken is PortingXS uit Delft een samenwerkingsverband aangegaan met Recipero uit Groot-Brittannië. Recipero is al jarenlang de beheerder van de database van gegevens over mobiele telefoons en andere elektronica. Of het nu gaat om informatie over gevonden, kwijtgeraakte of gestolen mobieltjes of over fabrikantsinformatie, geblokkeerde status of andere kenmerken: het staat er allemaal in. Zij gaat Recipero samen met PortingXS onder de naam ReciperoXS deze diensten in Nederland aanbieden.

Het platform wordt, als het gaat om mobiele telefoons en andere elektronica, de schakel tussen consument, winkelier, politie, verzekeraar, bank en recyclebedrijven. “Één sluitend systeem” aldus Ronald Vlasman, directeur van PortingXS.

Aldus Ronald Vlasman, directeur van PortingXS.

“We werken op dit moment met data afkomstig van zo’n 18.000 verschillende politiebureaus om te controleren of er met de elektronica iets aan de hand is en om zo misstanden aan te pakken. Ook werken grote winkelketens zoals het Britse Carphone Warehouse met ons platform om te checken of er niets aan de hand is met de toestellen die zij inkopen. Ook de gewone man of vrouw op straat, zoals jij en ik, maakt gebruik van het platform door een certificaat te verstrekken bij verkoop op Ebay. We worden zelfs door hen geadviseerd. Dit kan binnenkort ook in Nederland.

Het platform wordt op dit moment ontwikkeld en zal vanaf augustus in Nederland live gebracht gaan worden.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jasper Maarschalkerweerd van PortingXS, tel: +31 (0)70 2199999 of j.maarschalkerweerd@portingxs.nl.